Introkurs rallylydighet

Er du nysgjerrig på den populære hundesporten rallylydighet?

Dette kurset er et introduksjonskurs som passer for de fleste hunder som har trent litt grunnleggende lydighet. 

Her står glede og samspill i fokus, mens man utfører en bane bestående av momenter fra lydighet, agility og freestyle. Man har lov til å bruke håndtegn i øvelsene og hunden føres i bånd i konkurranse på laveste nivå

Hvem passer kurset for?

Forkunnskaper:
Det er ikke nødvendig med forkunnskaper om rallylydighet .

Derimot bør hunden ha trent litt grunnleggende lydighet, slik at den kan trene sammen med andre og kan øvelser som sitt, dekk og lineføring. Hunden må også ha en forståelse for bli.

Det vil være en fordel å ha gått et grunnkurs eller videregående grunnkurs hos oss først.

Kurset passer også for de som har kommet enda lengre i treningen i andre hundesporter og nå er nysgerrig på rallylydighet.

Hva lærer du på kurset?

Den første kvelden er det teori om sporten, generelle regler og oppbygging av øvelser, samt introduksjon til de ulike skiltene.

Lørdag og søndag er det praksis med hund, der du lærer hvordan du skal trene inn øvelsene fra skiltene i klasse 1. Du får også prøve deg på kombinasjoner av skilter.

Mulig vi kjører en konkurranselik bane helt til slutt.

Mål for kurset

Motivere til et aktivt og innholdsrikt hundehold. Gjøre deltakerne klare til å selv trene videre mot konkurranser i rallylydighet.

Maks antall deltakere: 6

Mer om rallylydighet

Rallylydighet ønsker å promotere positivt samhold mellom hund og eier, basert på tillit og respekt.

Holdning er mer viktig i rallylydighet enn presisjon!

Konseptet av flere sammenhengende øvelser, som ikke blir avbrutt av ordre fra dommere, krever en god kontakt og kommunikasjon mellom hund og fører. Føreren for lov til å snakke, gi håndtegn og kroppssignaler i løypen. Det gir fører en ekstra mental utfordring at løypen har ny design ved hvert stevne. Det vil si at alle momentene vil kunne komme og derfor må sitte på trening.

Rallylydighet er et konsept for hunder og eiere, hvor hund og fører følger skiltene gjennom en nummerert løype med tidsbegrensing.

Rallylydighet går langt lenger enn vanlig «fot/på plass» ved å mikse 40 forskjellige lydighetsforflytninger med sitt, vendinger og hastigheter.

Rally er for de som ønsker en fin aktivitet som er både morsom og lekende. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund til et samarbeid som forbedrer «fot/på plass» og «teamwork». Evnen til å jobbe som et team på denne måten gjennom en rallylydighetsløype, blir satt på prøve.

Rally er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta. Dog må grunndressuren være god. En nybegynnerløype inneholder en god del «fot/på plass», sitt, svinger og skiftende hastigheter som (sakte-rask-normal gange), bli- og kjegle-øvelser hvor kontakten er veldig viktig.

Etter hvert som man kommer videre oppover i klassene, tilkommer vanskeligere øvelser som krever både fremadsending og innkalling.

Regler på treningsplassen

Vær oppmerksom på at vi ikke ønsker at hundene skal få hilse på hverandre i bånd.

Hunder har et langt rituale og adferdsmønster for å kommunisere med hverandre og fortelle hvilke intensjoner de har. Dette er også forskjellig fra rase til rase. 

Når hunder er i bånd, kan det hindre det naturlige mønsteret og det kan oppstå konflikter.

  • Godbiter

    Husk gode godbiter, gjerne flere slag. Det beste er å bruke godbiter som er myke nok til at hunden ikke må stoppe opp og tygge. Husk å ikke blande ulike typer godbiter i samme pose

    Leker

    Det kan være veldig fint å ha en leke dere kan bruke til å belønne hundene med. Det beste er å ha to like leker, eventuelt to leker som har like stor verdi for hunden. Det er viktig at det er litt lengde på hundene, ikke bare en ball. Ønsker dere å bruke ball, må den ha et kort tau.

    Bekledning

    Kle deg etter været, treningen foregår utendørs.

    Vann

    Ta også med vann til hunden om du ønsker.

  • Familie eller venner er velkommen! Men vi ønsker at det kun er én person som trener hunden av gangen. De andre er velkommen til ta med en campingstol og se på fra sidelinjen. Om dere ønsker å bytte på hvem som trener, er det også greit.

  • For å være rettferdig mot hundene våre, ønsker vi at det gjøres tydelig forskjell på trening og fri. Derfor ønsker vi at dere trener med halsbånd og gir hundene «fri» med sele.

    Det kan være lurt å ha på begge deler når dere kommer på kurs.

    Bruk også gjerne begge deler når dere går tur. Da kan dere enkelt koble om til halsbåndet når dere legger inn en liten treningsøkt underveis, før dere kobler tilbake til selen.

  • Det store håndtaket på flexibåndet er ofte i veien, derfor ønsker vi at man bruker et helt vanlig kobbel på cirka 1.5 til 2 meter.

Sulten på kurs? Du melder deg enkelt på her: